Sladkokyselá vepřová žebírka k lunárnímu novému roku
2 minut čtení
Společná rodinná večeře na Lunární Nový Rok (團圓飯) je pro čínské rodiny považována za nejdůležitější v roku. Když jsem vyrůstala, byli sladkokyselá vepřová žebírka z ní jedním z mých oblíbených jídel. Aby dostali svůj lesklý vzhled a vyváženou chuť, jejich příprava obvykle zahrnuje karamelizaci kamenného cukru (炒糖色). Tato technika je trochu pokročilá, v průběhu let mi dost krát nevyšla, takže jsem se i dnes rozhodla ji přeskočit a uvařit snadnější variantu.
Sladkokyselá vepřová žebírka
Ingredience (3-4 porce)
15 g zázvoru (oloupaný a nakrájený na tenké plátky)
7 stroužků česneku (celých a oloupaných)
2 jarní cibulky
750 g vepřových žebírek (loin ribs, žebra od pečeně)