Když se dny zkracují a teplota klesá, začneme mít chuť na polévkové jídla která zahřejí. Curry Laksa je jedno z nich. Připravit laksu z pasty je velice rychlé. Budete hotovi za 30 minut.
Video recept na našem Instagramu
V našich krajích laksa pastu moc nenaleznete. Připravit jí doma také není pro začátečníky, potřebujete třeba sušené krevety. V Asii je zároveň běžné používat pasty předpřipravené. Každá rodina má svou oblíbenou a preference mezi rodinami se samozřejmě liší. Některé značky jsou ale tak nějak klasika. Tean's patří mezi ně a nám se zdá nejlepší. Vítejte do rodiny.
Curry laksa s krevety
Ingredience (3 porce)
100g Tean’s Gourmet Curry Laksa Pasta 200ml Chaokoh Kokosové mléko 200g Rýžové nudle vermicelli 600ml kuřecího vývaru nebo vody 1/2 polévkové lžíce oleje 6 středně velkých krevet trhaná vařená kuřecí prsa 2 vejce natvrdo 1 hlávka bok choy (blanšírovaná) hrst mungo klíčků (blanšírovaných)
Postup
1. Namočte rýžové vermicelli do studené vody asi na 15 minut aby změkli 2. Orestujte laksa pastu s 1/2 lžící oleje při nízké až střední teplotě po dobu 30 sekund 3. Přidejte kuřecí vývar nebo vodu a přiveďte k varu po dobu 5 minut 4. Do vývaru přidejte krevety a nechte je vařit 5 minut 5. Vyjměte krevety a vmíchejte 200 ml kokosového mléka 6. Nechte probublávat dalších 5 minut 7. Mezitím přiveďte k varu vodu na vermicelli. Vařte je 2-3 minuty, dokud nejsou al dente. Nepřevařte je. 8. Sceďte nudle, přidejte krevety, trhané kuřecí maso, rozpůlené vejce, blanšírované klíčky a bok choy. Přelijte horkou laksou. 9. Ozdobte petrželkou nebo cibulkou a podávejte horké
|