Odesíláme do 🇨🇿 🇸🇰 🇩🇪 🇦🇹 🇵🇱 🇭🇺 !

Comfort food pro chladné dny - Curry Laksa

1 minut čtení

Comfort Food for Cold Days: Curry Laksa

Když se dny zkracují a teplota klesá, začneme mít chuť na polévkové jídla která zahřejí. Curry Laksa je jedno z nich. Připravit laksu z pasty je velice rychlé. Budete hotovi za 30 minut.  

Video recept na našem Instagramu

V našich krajích laksa pastu moc nenaleznete. Připravit jí doma také není pro začátečníky, potřebujete třeba sušené krevety. V Asii je zároveň běžné používat pasty předpřipravené. Každá rodina má svou oblíbenou a preference mezi rodinami se samozřejmě liší. Některé značky jsou ale tak nějak klasika. Tean's patří mezi ně a nám se zdá nejlepší. Vítejte do rodiny.

Curry laksa s krevety

Ingredience (3 porce)

100g Tean’s Gourmet Curry Laksa Pasta
200ml Chaokoh Kokosové mléko
200g Rýžové nudle vermicelli
600ml kuřecího vývaru nebo vody
1/2 polévkové lžíce oleje
6 středně velkých krevet
trhaná vařená kuřecí prsa
2 vejce natvrdo
1 hlávka bok choy (blanšírovaná)
hrst mungo klíčků (blanšírovaných)

Postup

1. Namočte rýžové vermicelli do studené vody asi na 15 minut aby změkli
2. Orestujte laksa pastu s 1/2 lžící oleje při nízké až střední teplotě po dobu 30 sekund
3. Přidejte kuřecí vývar nebo vodu a přiveďte k varu po dobu 5 minut
4. Do vývaru přidejte krevety a nechte je vařit 5 minut
5. Vyjměte krevety a vmíchejte 200 ml kokosového mléka
6. Nechte probublávat dalších 5 minut
7. Mezitím přiveďte k varu vodu na vermicelli. Vařte je 2-3 minuty, dokud nejsou al dente. Nepřevařte je.
8. Sceďte nudle, přidejte krevety, trhané kuřecí maso, rozpůlené vejce, blanšírované klíčky a bok choy. Přelijte horkou laksou.
9. Ozdobte petrželkou nebo cibulkou a podávejte horké

Předchozí Další